Валенсия най-после склони да се раздели със суперзвездата си Давид Вия. Друг от най-котираните футболисти на „прилепите” вероятно също ще напусне „Местая” през лятото.

Сумата, която изпитващият финансови проблеми Валенсия иска да Вия, е 40 милиона паунда, докато цената на Силва е наполовина. Постъпленията, които очаква испанският клуб обаче, най-малко 50 милиона паунда, ще му помогнат да излезе от дупката и да се справи с грижите от финансов характер.

Според запознати, най-сериозен интерес към Давид Вия има от Челси и Манчестър Сити, докато за подписа на Силва основен претендент е Манчестър Юнайтед.

Вия е в полезрението и на испанските гиганти Барселона и Реал Мадрид, и в крайна сметка може да предпочете да остане на полуострова. Смята се, че ако реши да премине в Англия, то първият му избор ще е Челси, където да замени Никола Анелка.

Давид Вия обяви: „Сега мисля само за Валенсия и Световното първенство. След Южна Африка ще реша какво е най-добре за мен. Последното ми решение няма да се основава само на парите.”