Ръководството на Валенсия е наясно с факта, че ако отборът не успее да се класира за Шампионската лига, това ще направи наложителна продажбата на изгряващия полузащитник Карлос Солер.

Валенсия може да отмъкне Маруан Фелаини

Според вестник „Марка” при липса на приходите от място в топ 4 на Ла Лига, „прилепите” ще трябва да намерят начин да наберат 45 милиона евро до началото на следващия сезон. Това би било възможно единствено чрез продажба на 20-годишния Солер, който без съмнение е най-конвертируемия актив на валенсианци.

Високо цененият футболист преподписа с „лос че” през май до 2021 година, а в контракта фигурира освобождаваща клауза на стойност 80 милиона евро. Неговият дебют в професионалния футбол дойде през декември 2016 година, а оттогава досега той има 37 мача – включително 11 участия като титуляр през настоящия сезон, в които се отчете с 4 гола.

Неосъществен рекорд размъти главата на Дзадза

Валенсия е включил във финансовия анализ и бъдещата продажба на Жоао Кансело в Интер (където той вече играе под наем).

Към момента „прилепите” са на гребена на вълната в първенството на Испания. Те записаха 8 победа и 3 равни в откриващите 11 кръга, което е рязко подобрение след две поредни 12-и места в Примера дивисион.