В деня, когато Симоне Дзадза направи своето завръщане в националния отбор на Италия, темпераментният нападател показа и другата страна на характера си.  При победата на своя Валенсия над Леганес  с 3:0 острието заформи скандал с треньора Марселино Торал, който го замени и така му попречи да подобри рекорд от 1944 година.

Италия избра бойците за плейофите към Мондиал 2018

Успехът затвърди второто място на „прилепите” в Ла Лига, като те се намират само на точка – 27 срещу 28 – зад лидера Барселона. В предишните шест кръга (Малага, Реал Сосиедад, Атлетик Билбао, Бетис, Севиля и Алавес)Дзадза неизменно се разписваше и му трябваше да вкара и срещу „краставичарите”, за да изравни рекорда на клубната легенда Едмундо Суарес – Мундо. Върховото постижение датира от 1944 година, когато покойният испанец отбелязва в последователни двубои на Кастейон, Еспаньол, Селта Виго, Реал Овиедо, Сабадел, Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Двама отритнати от Уест Хем му помагат да копае дъното

Изравняването така и не се случи, тъй като в 72-ата минута на срещата Марселино реши да извади Дзадза от игра, лишавайки от възможност да влезе в историята на Валенсия. Бившият играч на Сасуоло, Уест Хем и Ювентус бе видимо разгневен на треньора, като демонстративно го подмина и директно пое към душовете. Наставникът през цялото време безуспешно опитваше да спре подопечения си.