Генералният мениджър на Реал Мадрид Хорхе Валдано бе доволен от начина, по който Гонсало Игуайн реагира, след като бе смачкан от критики през седмицата.

Аржентинският нападател направи фрапантен пропуск в двубоя срещу Олимпик Лион, след който белия балет отпадна от Шампионската лига и бе взет на прицел от медиите в Испания.

В неделя обаче Игуайн се реваншира, като вкара цели 3 гола за победата с 1:4 като гост на Валядолид, правейки така, че Реал да запази лидерската си позиция в Примера дивисион.

„Гонсало показа невероятна реакция, защото той е играч от висока класа. Той страда много през тази седмица, защото беше обвинен несправедливо”, заяви Валдано за сънародника си.

„Той беше обвинен, че е егоист, защото нападателите по принцип са ненаситни. Той обаче не може да бъде съден след 3 безпогрешни години.”

„Преговаряме с него за нов договор, но имаме предостатъчно време, така че сме спокойни. Бихме искали не само той да преподпише, но и да завърши кариерата си тук”, каза още шефът на Реал Мадрид.