Реал Мадрид се съвзе след отпадането от Шампионската лига с убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Валядолид в мач от 26-я кръг на Примера дивисион.

Футболистите на „белия балет” тотално доминираха в мача и можеха да стигнат до още по-убедителна победа.

Серхио Рамос изскочи в чудесна ситуация в 24-та минута, когато стреля, но ударът му бе отразен от Вияр.

Все пак само четири минути по-късно в 28-та Кристиано Роналдо изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и даде начало на головата фиеста.

В края на първото полувреме гостите удвоиха своята преднина, след като в 45-та минута Ван дер Ваарт центрира в наказателното поле на Валядолид, където Гонсало Игуаин засече топката с левия си крак и я прати в левия ъгъл на вратата на безпомощния Вияр.

В началото на второто полувреме преднината на „белия балет” стана класическа, след като в 52-та минута Чаби Алонсо подаде към Кристиано Роналдо, който продължи към Игуаин и той отбеляза своя втори гол в срещата.

Домакините успяха да стигнат до почетен гол в срещата в 58-та минута, когато Арбелоа сбърка при изнасянето на една топка и тя попадна в Наутес, който стреля, но Касияс отрази удара му, но след това кълбото рикошира в крака на Раул Албиол и влетя в мрежата на Реал Мадрид.

Все пак Реал Мадрид отбеляза и четвърти гол в мача в 65-та минута, когато Роналдо центрира в наказателното поле на Валядолид, където Игуаин бе оставен непокрит и на празна врата нямаше проблеми да оформи своя хеттрик.

В 90-та минута домакините имаха добра възможност да направят по-малка загубата си, но след удара на Пеле топката срещна гредата.

След тази победа Реал Мадрид продължава да дели първо място с Барселона във временното класиране на Примера дивисион като и двата отбора имат по 65 точки, но „белия балет” е с по-добра голова разлика.