Вердер Бремен и Реал Мадрид преговарят в момента и ще се опитат до часове да финализират сделката по преминаването на Месут Йозил на „Сантяго Бернабеу”, съобщават мадридските медии.
Двата клуба подновяват преговорите с надеждата да се намери споразумение за трансферната сума за играча. Както е известно, Реал предлагат 10 млн. евро, докато Вердер искат 16 млн. за своята звезда. Категоричното желание на Йозил е да се присъедини към испанския гранд. Първоначално немците дори не са уведомили футболиста за офертата на „белия балет”, но ситуацията сега е различна и те сядат на масата за преговори с испанските си колеги.

„Ние казахме, че предложението на Реал е неприемливо, но това не значи, че не сме готови да изслушаме нови оферти за Йозил”, потвърди мениджърът на Вердер Клаус Алофс.

Договорът на атакуващия полузащитник с „бременските музиканти” изтича в края на сезона и след това той може да премине без трансферна сума в друг клуб. Според „АС” Йозил има предварителен договор с Реал, който трябва да влезе в сила на 30 юни 2011 г.