Немският национал Месут Йозил е съгласен да намали личните си изисквания, само за да премине в Реал Мадрид. Футболистът вече поиска да бъде трансфериран, след като към него има интерес от куп европейски грандове. Йозил бе потърсен от испанския всекидневник „Марка”, и запитан за вероятността да стане играч на Реал, той отговори с простичкото „Да, може да стане”.

Полузащитникът призна, че ще разговаря с агента си, и ще обсъди възможността да намали претенциите си за заплата, и изобщо личните си условия, само и само Вердер Бремен да го пусне в Реал. Вердер не иска да склони да го продаде на цената, която дава испанският гранд, затова Йозил е готов да прибира по-малка заплата, което да компенсира завишена оферта за него.

„Марка” разкрива още, че новото попълнение на Реал Сами Кедира увещава Йозил да се спре точно на офертата на мадридчани, пред останалите съблазнителни предложения.

Ситуацията около Месут Йозил трябва да се разреши в следващите няколко дни, тъй като на Вердер предстои участие в Шампионската лига, и ако той влезе в игра за немския отбор, няма да може да се състезава с екипа на друг тим след това.