Самуел Ето'о е заплашен от 10 години затвор в Испания! С тази новина гръмна испанското издание "El Pais". 

Бившият нападател на Барселона е обвинен в данъчни измами, с които е лишил испанската държава с над 3 милиона паунда. Това се е случило между 2006 и 2009 година, когато Ето'о играеше на "Камп Ноу".

"El Pais" разкрива,  че 35-годишният камерунец, който в момента играе за Анталияспор, е избегнал плащането на данъци чрез сложна и незаконна схема за своите имиджови права.

Ето'о е имал две компании, една в Испания и една в Унгария, което му е позволявало да прехвърля своите права и да не плаща данъци. Освен това Ето'о е обвинен затова, че е прибирал огромни суми от Пума без да плаща данъци за тях. Средствата, които Ето'о е получавал от германския концерн са между 1,5 и 3 милиона евро на сезон. Очакванията са Ето'о да се раздели и с крупната сума от 14 милиона евро.

Подобни разследвания доведоха до разкрития за данъчни измами и на други играчи на Барселона в лицето на ео Меси и Хавиер Масчерано. Те обаче се разминаха само с глоби. Такива са очакванията и в случая на Ето'о, но случаят на камерунеца е и най-тежък, така че не е ясно какво ще се случи.

В същото време разследване се води и спрямо Неймар и неговия баща, които са обвинени за корупция.