Чешкият бранител Томаш Уйфалуши изрази силната си надежда в навечерието на финала за Лига Европа, неутралните зрители на „Нордсбанк Арена” в Хамбург да подкрепят именно неговия тим Атлетико Мадрид.

Два твърди факта в подкрепа на призива си прилага Уйфалуши - това, че преди да подпише с Фиорентина през 2004 година бе четири години играч именно на местния тим, а също така факта, че Фулъм отстрани на полуфинала на турнира отбора на Хамбургер и по този начин развали мечтата на феновете да видят отбора си на финал на собствения си стадион.

„Силно се надявам да е така, в трудните мигове в мача местните фенове да бъдат на наша страна. Атлетико е пред важен момент в своята история - това е трофей, който не сме печелили , а след 10 дни ни предстои и финал за Купата на Краля срещу Севиля. Така, че ако успеем и на двата фронта, ще бъде наистина голям успех”, заяви защитникът на мадридчани.

„За нас Фулъм е много здрав тим, те биха Ювентус, отстраниха и Хамбургер, имат страшно надъхани фенове и за нашите два отбора това се очертава да бъде мач на годината”, допълни Томаш Уйфалуши.