Виляреал завърши 1:1 у дома срещу Уеска и така гостите останаха в играта за спасение, след като изиграха мача от 35-ия кръг на Ла Лига. "Жълтата подводница" откри резултата чрез Форналс в 30-ата минута, но Авила изравни с красив гол след почивката в 78-ата минута. В добавеното време на срещата гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Пулидо.

Виляреал откри резултата в 30-ата минута след отлична атака. Форналс получи отличен пас в наказателното поле на гостите и прати топката в мрежата. Гостите опитаха да стигнат до попадение през втората част и Авила се разписа с отличен удар в 78-ата минута и не остави шансове на вратаря на домакините.

Гостите създадоха добра възможност пред вратата на Виляреал в 82-ата минута и да стигнат до успеха, но не се получи. В края на двубоя Пулидо фаулира грубо съперник, който се откъсваше сам срещу вратаря и заслужено получи директен червен картон, но Уеска съумя да запази равенството.

След това равенство Виляреал е на 14-ото място с актив от 40 точки, а Уеска е на предпоследната позиция с 30, но с шансове за оцеляване.