УЕФА може да накаже футболистите на Реал Мадрид Чаби Алонсо и Серхио Рамос за по два мача, ако се докаже, че те умишлено са си издействали жълти картони по време на първия четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Галатасарай (3:0).

При три гола аванс и пет минути преди края Алонсо си изработи официално предупреждение, като оспори съдийско решение, а пък малко по-късно Рамос изрита една топка в трибуните, също разгневен от отсъждане на Одвар Моен. Картоните извадиха двамата футболисти от сметките за реванша в Турция след седмица, но те ще влязат „чисти“ в полуфиналите на турнира.

Според правилата на УЕФА всеки играч, който умишлено си изкара жълт картон, за да пропусне следващ мач поради наказание, ще бъде санкциониран за две срещи. Мярката бе въведена след сезон 2010/2011 тъкмо заради Моуриньо и Реал. По-рано през въпросната кампания отново Алонсо и Рамос си изкараха официални предупреждения срещу Аякс, за да пропуснат последният протоколен мач от групата срещу Оксер.

От Европейската футболна централа разкриха, че все още не са започнали разглеждането на случая, тъй като се очакват докладите на съдията Одвар Моен и на делегата на срещата Бари Брайт.

„Все още не е взето никакво решение по въпроса. Очакваме да постъпят двата доклада на съдията и делегата, след които ще заседаваме“, коментира от Дисциплинарната комисия към УЕФА.

От централата бяха категорични, че могат и да се самосезират.

„Най-малкото, което ще направим е да изгледаме запис от мача“, добавиха от Дисциплинарната комисия.