Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че жълтите картони на Серхио Рамос и Чаби Алонсо в края на снощния 1/4-финален мач срещу Галатасарай в Шампионската лига не са умишлени.

При три гола аванс и пет минути преди края Алонсо си изработи официално предупреждение, като оспори съдийско решение, а пък малко по-късно Рамос изрита една топка в трибуните, също разгневен от отсъждане на Одвар Моен. Картоните извадиха двамата футболисти от сметките за реванша в Турция след седмица, но те ще влязат „чисти“ в полуфиналите на турнира.

Според правилата на УЕФА всеки играч, който умишлено си изкара жълт картон, за да пропусне следващ мач поради наказание, ще бъде санкциониран за две срещи. Мярката бе въведена след сезон 2010/2011 тъкмо заради Моуриньо и Реал. По-рано през въпросната кампания отново Алонсо и Рамос си изкараха официални предупреждения срещу Аякс, за да пропуснат последният протоколен мач от групата срещу Оксер.

„И двата обора ще бъдат без важни играчи за ответния двубой“, подчерта Специалния, визирайки съдбата на Бурак Йълмъз и Дани Нунку. „Така ще мога да пусна Алонсо и Рамос в събота срещу Леванте, а това бе мач, който те трябваше да пропуснат. Плановете ми се пообъркаха, защото след жълтия картон на Алонсо започнах да мисля за двубоя в Истанбул, а когато Рамос също бе предупреден, трябваше да започна от начало. Ще има върху какво да мисля“, допълни Моуриньо.