Защитникът на Кордоба Едимар призова да няма сериозно наказание за звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Португалецът беше изгонен във вчерашния мач между двата тима, след като срита и плесна футболиста на новаците в елита. 

За такова провинение по принцип той може да отнесе три мача наказание, но ако то бъде определено като неспортсменско в доклада на съдията. Такова нещо не се случи, но и самият Едимар призова да няма тежко наказание за звездата. 

"Прощавам на Кристиано, не тая лоши чувства към него. Не съм бил обект на агресия, просто той удари крака и устата ми, нищо повече. Подобни неща се случват на футболния терен и са нормални."

"Наказанието му трябва да нормално, а не завишено. Не искам заради мен да се чувства наранен, пожелавам му все още да е най-добрият футболист в света", сподели Едимар пред вестник "АС". 

Със сигурност Роналдо пропуска мача с Реал Сосиедад от следващия кръг. Но ако наказанието му за три мача, за което вероятността е доста малка, той ще пропусне още мачовете със Севиля и Атлетико Мадрид, които са далеч по-тежки от този с баските.