Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще се отърве от тежко наказание. Той беше изгонен в 83-та минута на мача с Кордоба при резултат 1:1, но впоследствие тимът му победи с 2:1 след точно изпълнена дузпа от Гарет Бейл в края. 

Португалецът беше изгонен с директен червен картон. Той ритна и удари шамар на защитника на новаците в Примера дивисион Едимар. Ако провинението беше описано по този начин в доклада на рефера Алехандро Ернандес, Роналдо щеше да изгори поне за три мача, защото има предпоставки за наказание като "неспортсменско поведение". 

Но съдията е написал съвсем различно нещо в описанието на наказанието на звездата на Реал. До документа се е добрал вестник "Марка" и от там цитират написаното от главния арбитър след двубоя.

"В 83-та минута Кристиано Роналдо беше изгонен с директен червен картон поради следната причина: удар срещу съперник, когато топката не е в неговия обхват." По този начин се отваря широко вратата за санкция от само един мач за португалеца, защото не е написано нищо за неспортсменско поведение. 

Дисциплинарната комисия на Испанската футболна федерация ще се събере в началото на следващата седмица, за да разисква казуса. Но наказанията от нея обикновено се налагат по доклад, така че вероятно Роналдо ще се размине само с един мач санкция.