Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске запази спокойствие въпреки тежката загуба с 0:3 от Бразилия във финала за Купата на Конфедерацията.

Специалистът от Саламанка поздрави „селесао“ за спечелената титла и сподели, че домакините са превъзхождали напълно неговите футболисти.

„Имахме лошия късмет да получим головете в особени моменти от мача. Първият падна в началото на първото полувреме, вторият – в неговия края, а третият дойде веднага след почивката“, коментира треньорът на „ла фурия“. „Бразилия бе най-силният отбор на турнира.“

Въпреки поражението Дел Боске даде положителна оценка за цялостното представяне на своите възпитаници. „Изиграхме добър турнир и най-важното е, че играчите дадоха всичко от себе си. Очевидно тази загуба боли, но в крайна сметка бих искал да видя позитивното в нея. Работих със забележителна група от играчи, които бяха фантастични в продължение на тези 28 дни.“

„Бразилия имаше повече енергия и се придвижваше компактно по терена. На почивката резултатът можеше да бъде 1:1, но вместо това бе 2:0. Изчистването на Давид Луис направи разликата. Не искам обаче да се концентрирам върху дребните детайли. Като цяло те бяха по-силният отбор и това казва всичко“, завърши Дел Боске.