Ейбар и Депортиво Ла Коруня откриха програмата в неделния ден от кръга в Примера дивисион. Залогът на двубоя беше толкова сериозен и за двата тима, че те се вкопчиха в люта битка, в която целта им беше да не грешат. 

И от това пострада качеството на футбола. Чистите положения пред двамата вратари на практика липсваха и затова съвсем логично двубоят завърши наравно 0:0. Той се игра пред само 5000 зрители на стадиона на Ейбар. 

В целия двубой имаше само пет точни удара към двете врати, при които и двамата вратари се справиха подобаващо и отразиха опасностите. Повечето шансове бяха за домакините, но Серхио Енрич, Гонсало Ескаланте не бяха точни за тях. 

Федерико Валверде имаше най-хубавата възможност за Ла Коруня, но и той не намери целта, като в крайна сметка попадения така и нямаше и двата тима заслужиха по точка в тази битка малко над опасната зона. 

Най-чистата ситуация в мача дойде в последните секунди на продължението. Тогава Серхио Енрич отбеляза гол за Ейбар, но той беше отменен заради засада и малко след това съдията свири край на двубоя. 

След този развой Депортиво Ла Коруня събра 8 точки на 15-та позиция, докато Ейбар е на мястото под него със 7 точки в актива. Последният под чертата е Лас Палмас с 6 точки, но на островитяните им предстои мачът със Селта от 8-ия кръг.