Играчът на втородивизионния испански Саламанка Мигел Гарсия най-вероятно няма да може да играе повече футбол, но неговото здравословно състояние се подобрява, след като той получи инфаркт преди два дни по време на мач.

Гарсия бе преместен от интензивното отделение в местна болница и жизнените му показатели са "напълно нормални", без знаци на усложнение, обявиха от неговия клуб Саламанка. Гарсия ще остане в болницата още няколко дни. 31-годишният играч колабира по време на неделния мач с Реал Бетис и медицинския щаб на тима трябваше да използва дефибрилатор.

 Докторът на Бетис Томас Калеро пък заяви за вестник "Ел Паис": "Ако той е получил инфаркт на такава възраст, няма да може да се състезава на елитно спортно ниво". Това бе поредният инцидент в испанския футбол, след като играчите на Севиля Антонио Пуерта и Еспаньол Даниел Харке починаха от сърдечни проблеми. Халфът на Реал Мадрид Рубин Де Ла Ред пък имаше същите проблеми и от две години не е играл футбол. Калеро добави: "Явно е, че имаме още много неща, които трябва да се подобрят по отношение на проблемите със сърцето при професионалните играчи".