Футболистът на Саламанка Мигел Гарсия се размина на косъм от смъртта, след като припадна по време на мача срещу Бетис (0:3).

В момента играчът се намира в университетската клиника в Саламанка, като състоянието му е стабилно и се очаква до часове да бъде изписан.

31-годишният футболист стана жертва на спиране на сърдечно-дихателната дейност в 60-ата минута на мача между Саламанка и Реал Бетис.

В 60-ата минута на мача Мигел Гарсия първо си завърза връзките на бутонките, след което се изправи, но само секунди по-късно падна в центъра на терена на стадион "Елмантико де Саламанка". Футболистите на Бетис и Саламанка изпаднаха в шок, като някои от тях плачеха. На лекарите им отне повече от пет минути, за да върнат футболиста в съзнание.

Гарсия веднага получи спешна медицинска помощ на терена, а след това бе изнесен на носилка. След това 31-годишният футболист бе транспортиран в университетската клиника в Саламанка и премина медицински прегледи, които установиха, че Гарсия се намира в стабилно състояние. Все пак играчът на Саламанка прекара нощта в клиниката, а днес до края на деня се очаква да бъде изписан.

Шефът на медицинския екип на Саламанка, д-р Гарет заяви за инцидента: "Когато видите човек в такова състояние за толкова дълго, това е най-лошото нещо, което може да ви се случи в този живот и в тази професия". Точно бързата реакция на медицинския екип на стадиона предотврати пореден трагичен инцидент в Испания.