Спортният арбитражен съд в Лозана може и да забави известно време с обявяването на крайното си решение по казуса с Луис Суарес и наказанието му, наложено от ФИФА. От институцията обявиха, че се очаква становището им да е ясно най-късно до края на другата седмица. Първоначалните очаквания бяха още в понеделник да има резултат.  

Съдиите, които ще заседават по казуса, са швейцарецът Бернхард Велтен, италианецът проф. Луиджи Фумагали и още един швейцарец - д-р Марко Балмели, обявиха, че най-късно в края на другата седмица ще са излезли с решение. 

"Изслушването приключи днес и на края му съобщихме на всички засегнати страни, че решението ни ще бъде обявено най-късно в самия край на следващата седмица. Всички мотиви за него ще бъдат качени на сайта на по-късна дата и обществеността ще може да се запознае с тях", гласи съобщение на сайта на съда. 

Луис Суарес обжалва санкцията от четири месеца да не се занимава с нищо свързано с футбол, наложена му от ФИФА на 28 юни. Надеждите на екипа му са тя да бъде съкратена наполовина. 

Наказанието е заради това, че уругваецът ухапа Джорджо Киелини по време на мача с Италия на Световното от груповата фаза. Той беше наказан и за девет мача да не играе за националния отбор на родината си.