Страстната седмица започва с ден по рано в Мадрид. Испанската столица няма да дочака неделята, за да се отдаде на емоциите, тъй като още днес се срещат двата големи мадридски гранда - Реал и Атлетико.

В 17.15, Реал приема градския съперник в дербито на 31-я кръг на Примера дивисион.

Успех на домакините в двубоя ще им даде сериозен тласък в битката за титлата, като според анализаторите, три точки в дербито ще значат, че половината път вече е изминат.

Енрике: Атлетико – Реал? Ще ги гледам, ако не спя

И двата отбора продължават участието си в Шампионската лига, което означава тежък месец април за тях. Днес обаче фокусът е само и първо върху титлата.

Зизу повтаря състава, бил Атлетико на финала в ШЛ

Реал има две точки аванс на върха, самочувствие и пълен състав. Единствено Рафаел Варан е контузен в отбора на Зинедин Зидан, а френският наставник използва междинния кръг, за да даде почивка на звездите си. Очаква се и тримата нападатели - Роналдо, Бензема и Бейл, да стартират срещу Атлетико.

Тимът на Диего Симеоне заема третата позиция в първенството, но Севиля не спира да му диша във врата. Кевин Гамейро е аут от двубоя на "Сантяго Бернабеу", но и без него Атлетико ще гони победа.

Бърза, яростна и суперзвездна подкрепа за Атлетико

Освен въпрос на чест и точки, Атлетико ще опита да набие спирачките в хода на Реал към титлата.

Реал Мадрид е фаворитът на букмейкърите, но в дербито фаворитите нямат значение, само страстта...

Ужас за звезда на Атлетико, преживя въоръжен грабеж

Симеоне: Мачът с Реал е като всеки друг