Когато става въпрос за Стоичков, абсолютно всички се сещат за легендарния български футболист. От следващия сезон в Ла Лига е много вероятно да има възможност да играе още един Стоичков – Хуан Диего Молина. Той заедно със своя отбор Майорка спечели промоция в Примера дивисион.

Майорка се върна в Примера дивисион на Испания след шест години изгнание във второто ниво, както и фалити, влизане в администрация и изпадане в третото ниво Сегунда В преди два сезона. Майорка размаза 3:0 Депортиво (Ла Коруня) във втория плейоф, а печели с общ резултат 3:2, след като падна с 0:2 в първия. Майорка изпадна от Ла Лига през сезон 2012/2013, като завърши на последното място, а през 2017-а година се срина и до Сегунда В, но сега печели втора поредна промоция и се връща при най-добрите.

Майорка привлече родения в Сан Роке футболист през миналото лято.

Когато пристига в Майорка, малцина го познават и мнозина се съмняват в произхода на футболното му име. Много смятат, че Стоичков е роднина на истинския Христо. Други коментират, че Хуан Диего Молина е осиновен от българската футболна легенда.

А защо Хуан Диего Молина е Стоичков? Христо Стоичков бил идол на бащата на Хуан Диего от златната епоха на Барселона на Кройф. Дори веднъж Христо влязъл случайно в бара, посещаван от таткото на Хуан Диего. Затова бащата на испанския Стоичков решил да кръсти така и сина си, но срещнал твърдия отпор на майката, която предпочела в официалните документи да впише за момчето си по-нормално испанско име – Хуан Диего. Във футбола, обаче, бащата останал непреклонен и затова на фланелката на неговия наследник е изписано „Стоичков“.

През юли, миналата година Стоичков подписа четиригодишен договор с Майорка. Той направи своя професионален дебют на 24-годишна възраст – на 7 септември в двубоя срещу Кадис.

Стоичков вкара първия си професионален гол на 27 октомври 2018 година при равенството 2:2 срещу Лас Палмас.

Приблизително година по-късно Майорка спечели промоция за Ла Лига, а дали през следващия сезон ще има отново Стоичков в елита на испанския футбол?