Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че Ел Класико може да се превърне в ад за Реал Мадрид.

Дербито в Примера дивисион между Реал Мадрид и Барселона на „Сантиаго Бернабеу“ е в събота от 19:15 часа.

„В момента Барселона се намира в по-добра формаи Ел Класико идва в подходящ момент. Каталунците са лидер в класирането и имат три точки преднина пред Реал Мадрид, което е важно. Освен това Лионел Меси се завръща след контузия и ще бъде изключително мотивиран. Реал Мадрид е подложен под по-голямо напрежение, защото ако загуби дербито, ще изостане на шест точки от Барселона, а освен това ще му предстои и мач на „Камп Ноу“. Ел Класико може да се превърне в ад за Реал Мадрид“, коментира Стоичков в интервю за радио Каталуня.

Камата: Меси е огромен плюс за Барселона за Ел Класико

„Меси, Неймар и Луис Суарес трябва да бъдат на подиума за Златната топка тази година. Сега, когато Блатер го няма, няма да има манипулиране на гласовете. Ние трябва да бъдем реалисти. Барселона спечели всичко възможно през миналия сезон“, добави легендата на българския футбол.

„Меси иска да вземе участие в дербито, но трябва да се мисли и за бъдещето, защото на Барселона предстоят още много мачове. Ако Барселона губи или мачът е равен, може би ще е добре Меси да се появи в игра. Всичко зависи от решението на Луис Енрике. Ако Меси иска да играе, той трябва да е на терена. Единствено Лео и Луис Енрике знаят дали аржентинецът ще играе в дербито“, каза още Христо Стоичков.