Испанската футболна федерация взе решение да обяви 20 май за „Ден на испанския вратар“. Датата е символно свързана с бившия страж на Реал Мадрид и националния тим на Испания Икер Касияс. На този ден той навършва 38 години, а идеята е да му се отдаде почит.

Както е известно, Касияс получи инфаркт на 1 май по време на тренировка на настоящия му тим Порто. Твърди се, че има вероятност Касияс да прекрати кариерата.

Касияс е от големите легенди на Реал Мадрид. Той е трикратен носител на Шампионската лига с „белия балет“, има две спечелените Суперкупи на Европа, две Интерконтинентални купи, петкратен шампион на Испания, двукратен носител на Купата на Краля и четирикратен носител на Суперкупата на Испания.

През 2015 година Касияс се раздели с клуба на сърцето си и пое към Порто. С екипа на „драконите" стражът вдигна титлата през сезон 2017/18 и спечели Суперкупата на страната отново през 2018-а. 

Икер остави дълбока диря и в националния тим на Испания. Той е част от отбора, който донесе първата и засега единствената световна титла на „Ла Фурия“ (през 2010 година в ЮАР) и имаше деен принос в спечелването на двете европейски титли през 2008-а и 2012-а.

Касияс отрече, че спира с футбола 

Съпругата на Касияс: Той е много добре, спокоен е у дома

Усмихнат Касияс показа как се възстановява