Вратарят на Порто Икер Касияс показа снимки от възстановяването си след претърпения инфаркт на миокарда. Стражът позира усмихнат и качи снимки от своя разходка из улиците на Порто в профила си в една от социалните мрежи.

„Винаги се излиза, когато е слънчево“, написа Касияс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siempre sale el ☀️!! ✌🏼

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Икер Касияс получи инфаркт в първия ден на май. Това се случи по време на тренировка на „драконите“. Лекарите направиха операция и поставиха стенд на сърцето на вратаря. След случилото се е вероятно стражът да прекрати кариерата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Santa Rita,Rita!! Lo que se da no se quita!!” Paseo por Foz, caminar. El aire en tu cara...placer!

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Касияс е от големите легенди на Реал Мадрид. Той е трикратен носител на Шампионската лига с „белия балет“, има две спечелените Суперкупи на Европа, две Интерконтинентални купи, петкратен шампион на Испания, двукратен носител на Купата на Краля и четирикратен носител на Суперкупата на Испания.

През 2015 година Касияс се раздели с клуба на сърцето си и пое към Порто. С екипа на „драконите" стражът вдигна титлата през сезон 2017/18 и спечели Суперкупата на страната отново през 2018-а.  

Икер остави дълбока диря и в националния тим на Испания. Той е част от отбора, който донесе първата и засега единствената световна титла на „Ла Фурия“ (през 2010 година в ЮАР) и имаше деен принос в спечелването на двете европейски титли през 2008-а и 2012-а.

Изписаха Касияс, той още не знае дали ще играе футбол

"Драконът" избухна в подкрепа на Икер Касияс