С интересен мърчъндайзингов продукт може да се похвали Барселона. Почти във всеки магазин за марионетки в Прага могат да се купят кукли на конци с лика на звездите на финалиста в Шампионската лига, забеляза Гонг.

Със свои копия може да се похвали почти половината отбор на каталунците в лицето на Лионел Меси, Боян Къркич, Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Давид Вия и капитанът Карлес Пуйол.

“Хрумна ни идея, че можем да направим такива кукли и влязохме в контакт с тима на Барселона чрез бащата на Боян Къркич, който е наш познат”, обясни пред Гонг един от майсторите на марионетки в Прага, който се оказа българин.

“Ръководството на Барса хареса идеята и куклите са с лиценз на официален продукт, ръчна изработка са . Отворихме и специален магазин в Барселона, в който да ги продаваме”, сподели кукловодът.

Феновете на Иниеста, Къркич, Пуйол и т.н. трябва да се бръкнат с малко повече от 100 лева, за да се сдобият с прототипите на любимците си, но пък удоволствието да заповядваш на Меси, Шави и Вия как да шутират топката, макар и чрез конци, вероятно си струва.

Производителите на марионеките са направили и версия “направи си сам”, чрез която човек може собственоръчно да си сглоби футболист на Барселона и след това да си играе с него.

За да се сдобиете с такава кукла на конци обаче ще трябва да се разходите или до Прага, или до Барселона, освен ако не намерите откъде да си ги купите онлайн.