Новите световни шампиони по футбол бяха приети официално от Крал Хуан Карлос и цялото кралско семейство, след като се завърнаха в Испания днес. Снощи испанците вдигнаха световната купа, след триумф на финала срещу Холандия с 1:0. В родината им ги приветстваха очаквано като национални герои, и празненствата по улиците не само на Мадрид, но и да много други испански градове продължават с пълна сила.

Обиколката на националния тим стартира очаквано от кралския двор, където най-сърдечно футболистите бяха приветствани от малките инфанти София и Леонор, които нямаха търпение да пипнат купата от ръцете на капитана Икер Касияс.

Самият Крал Хуан Карлос пък не спести сърдечните прегръдки и бащински потупваше и поздравяваше всеки един от новите световни шампиони.

Малките принцески се бяха пременили с фланелки на националния отбор, докато дамите от кралската фамилия бяха с червени костюми. 

Следващата спирка на националния тим ще е при премиер министъра Хосе Луис Сапатеро. Това ще е и последното, което испанските играчи ще направят, преди да се отправят на своя парад из Мадрид, за да поздравят най-важните – своите фенове.