Реал Мадрид се наложи с 2:0 над Майорка и поне за 90 минути се изкачи на върха в Примера дивисион. Малко след края на срещата на „Сантяго Бернабеу” започна и тази на Барселона срещу Тенерифе. Ако „каталунците” завършат наравно, двата гранда ще се изравнят на първо място в класирането, но ако загубят, Реал ще остане едноличен лидер.

„Белият балет” закова Майорка с по едно попадение в двете полувремена, в истинска „бяла приказка” под снега, падащ над Мадрид. Мануел Пелегрини пусна на терена всичко най-добро, което имаше на разположение – Кристиано Роналдо, Кака и Рафаел ван дер Ваарт, за да не пропусне тимът му отново възможността да изпревари вечния съперник.

Реал доминираше от първата до последната минута, но успя да реализира само две от положенията, които се откриха пред нападателите. Майорка рядко поглеждаше към вратата на домакините, и дори в тези случаи не изглеждаше достатъчно опасен, за да причини главоболия на Икер Касияс.

Гонсало Игуайн продължава да е най-постоянният голмайстор на „белите”, като в неделната вечер бе точен още в седмата минута. Аржентинецът се промъкна през средата на отбраната на Майорка, и стреля силно в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Малко след това дойде и един от редките шансове за островитяните, но Гонсало Кастро пропусна целта.

Лошата новина за Пелегрини бе контузията на Ван дер Ваарт, който още в 20-та минута трябваше да бъде заменен от Естебан Гранеро.

Кристиано Роналдо и Кака обаче действаха достатъчно креативно в атака, и само късметът отърва Майорка до полувремето. След почивката обаче Реал излезе с нови сили и само четири минути след подновяването на играта стигна до логичен втори гол. Този път Игуайн се отчете с асистенция, центрирайки за Гранеро, който от воле простреля Дуду Ауате. Стражът си остана най-заетият играч на Майорка до края на срещата, като успя да опази мрежата си от още попадения, особено при чисти положения, каквито се откриха пред Карим Бензема и Роналдо.