Отборът на Еспаньол победи с 2:1 Ейбар като гост в мач от 4-ия кръг на испанския шампионат. Двубоят на от "Естадио Мунисипал де Ипуруа" предложи истински спектакъл за зрителите, които не само успяха да видят първите два гола на Еспаньол в шампионата, но и пълен обрат – от 0:1 до 2:1.

Второто полувреме се оказа изключителни интересно, след като Иван Рамис изведе Ейбар напред, но малко по-късно Факундо Ферейра изравни. Аржентинският нападател обаче се контузи при отбелязването на попадението, а неговата резерва - Естебан Гранеро, още с влизането си оформи крайния резултат.

И трите попадения паднаха след почивката. Домакините успяха да се разпишат след чудесно заучена комбинация. В 59-ата минута Ейбар излезе напред в резултата, след остро центриране от фаул на Фабиан Ореяна, Иван Рамис игра с глава, за да вкара топката отблизо в мрежата за 1:0.

Малко след това топката отново се оказа в мрежата на Еспаньол, но много преди удара на Серхио Енрих главният рефер беше отсъдил нарушение в нападение.

В 77-ата минута гостите успяха да изравнят. Цената, която тимът плати, беше висока, заради контузия на голмайстора. Факундо Ферейра успя да се пребори за топката, преодоля защитник и стреля за 1:1. Това беше и първият гол за Еспаньол от началото на кампанията в Ла Лига.

Последва още по-невероятно развитие в мача. Естебан Гранеро, който влезе на терена преди минути, заради контузилия се Ферейра, успя да обърне резултата с първия си гол . След атаката отляво, топката достигна до 32-годишния полузащитник, който отблизо добута топката след меле в наказателното поле за 2:1.

В самия край на двубоя Налдо получи втори жълт картон, с което остави своя тим с човек по-малко. Въпреки това, Еспаньол не допусна грешка и успя да си тръгне с трите точки от "Естадио Мунисипал де Ипуруа".

С първия си успех в Ла Лига за сезона тимът се изкачи на 16-о място с 4 точки, докато Ебар остава на 19-о с едва една точка. Лидер в Испания е Атлетико Мадрид с 9 пункта.