Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира по интересен начин трудната победа над Бетис с 1:0 в Ла Лига. Аржентинският специалист посочи звездата на градския съперник Кристиано Роналдо като пример за това, че само резултатът е от значение.

Много от медиите в Испания побързаха да упрекнат „дюшекчиите“ за „грозната“ победа над Бетис, а Чоло обърна ситуацията като посочи за пример връчването на Златната топка. Наградата за 2016 година отиде в ръцете на Роналдо, който вече има 4 такива отличия. Той я заслужи най-вече заради спечелването на Шампионската лига с Реал Мадрид и Европейското първенство с Португалия.

След избора на списание „Франс Футбол“ се чуха много упреци, че въпросният приз често отива у даден играч повече заради постиженията на отбора му, отколкото заради неговата индивидуална класа.

След мача на Атлетико един от първите въпроси към Симеоне бе дали вярва, че единствено резултатите са от значение. „Вие все още ли имате съмнения за това, че резултатът е най-важен? Само вижте кой спечели Златната топка“, отвърна специалистът.

Той не беше много щастлив и заради поведението на феновете, посетили „Висенте Калдерон“ за двубоя. Според него те не са оказали достатъчно солидна подкрепа за любимците си. „Аз играх тук в продължение на 5 години, а вече 5 години съм тук като треньор. Знам всичко за отбора. Когато атмосферата започне да притихва, това ме дразни. Опитахме да не се поддаваме на това чувство, не искахме прекаленото спокойствие на феновете да се пренесе и на терена. Не ми харесва, когато е тихо“, коментира Симеоне.