Атлетико Мадрид записа трета поредна победа в испанското първенство, като надигра с минималното 1:0 гостуващия Бетис в 18-ия кръг на Примера дивисион. Единственият гол бе дело на Николас Гайтан, който за първи път се разписа за „дюшекчиите“ в шампионата.

Двубоят съвсем не започна с очаквания домакински натиск за Атлетико, като Бетис показа, че не е дошъл с идеята да се примири с минимална загуба. Въпреки това в 8-ата минута груба грешка коства много скъпо на гостите. Те загубиха топката в собствената си половина, а Коке веднага потърси Шиме Върсалко отдясно. Хърватинът центрира остро в наказателното поле, а топката рикошира в защитник на севилци и при далечната греда Николас Гайтан с атрактивен удар я засече в мрежата – 1:0.

Бетис не рухна след донякъде случайния гол и започна да натиска. В 36-ата минута гостите имаха идеален шанс за попадение, като Рубен Кастро отправи много силен шут от границата на наказателното поле. Вратарят Мигел Анхел Моя спаси със сетни сили.

Полувремето приключи с аванс в полза на Атлетико, но веднага след паузата това за малко да се промени. В 48-ата минута Кастро, този път почти от упор, тества рефлексите на Моя. И този път вратарят на домакините се справи, главно заради доброто си пласиране.

В 67-ата минута нападателят на Бетис изпусна още един шанс, като този път не успя да намери очертанията на вратата. Буквално в следващата атака Атлетико пропиля най-чистата си възможност. Гризман изведе Яник Ферейра-Караско абсолютно сам срещу вратата, а белгиецът напредна умело. Стражът Антонио Адан обаче запази хладнокръвие и излезе точно навреме, за да парира по-лесно изстрела на Караско.

Успехът временно увеличи разликата между Атлетико и петия Виляреал на 4 точки. Мадридчани са четвърти с 34, докато „жълтата подводница“ има 30 на сметката си. Бетис от своя страна остана 14-и с 21 пункта.