Старши треньорът на Реал Мадрид Бернд Шустер не бе доволен от загубата на своя тим като гост на Рома (1:2) в Шампионската лига, тъй като смята, че момчетата му са заслужавали повече. Немският специалист подчерта, че единственото позитивно от целия двубой е бил резултатът, тъй като „белия балет” отбеляза гол на чужд терен.

Шустер бе категоричен, че капитанът Раул за пореден път е доказал значението си за Реал Мадрид. „Голът му може да се окаже решаващ и ни дава поводи за оптимизъм,” отбеляза треньорът.

Шустер сподели, че късметът се е обърнал срещу Реал в последните срещи. „Всичко се промени. Досега ние играехме срещу съперници, които непрекъснато създаваха положения, но благодарение на Икер Касияс и цели отбор, ние се справяхме и в края бяхме победители. А сега е точно обратното. Нашите опоненти не са опасни, създават по две-три положения на мач, и ги вкарват. Ефективността на противника ни е забележителна,” каза специалистът.

Наставникът на Реал не спести критиките си към рефера Херберт Фандел и не се поколеба да каже, че той дори не заслужава да му бъде сънародник. „Това обаче не ме учуди много, тъй като аз съм го гледал да свили в Бундеслигата, и тук се представи по същия начин. Имаше много нарушения, които отсъди в наша вреда, а при идентични ситуации пожали играчите на Рома,” заяви Шустер. „Не ми хареса изобщо, но въпреки това не мога да твърдя, че е повлиял на резултата.”

Шустер каза още, че не е изненадан от играта на Рома, след като италианците прекараха повечето време в защита. „Всеки отбор си има своята философия и ние трябва да уважаваме това. Но футболът, които те практикуват е доста скучен,” заяви германецът.