В първи осминафинал от Шампионската лига Рома спечели у дома срещу Реал Мадрид с 2:1, след като изоставаше в резултата в началото на двубоя.

Гостите от Испания поведоха на Олимпико още в осмата минута, когато изстрел на Гути бе отклонен от Раул и влетя в мрежата на Дони.

Още в следващата минута Марко Касети можеше да изравни, но Икер Касияс спаси. Добро положение изпусна и голмайсторът Раул, който отблизо с глава би в аут.

Вълците стигнаха до изравнителното попадение в 24-ата минута. Касети проби отляво и подаде на Франческо Тоти, след намесата на Гаго топката се озова в Давид Писаро и той от десет метра я прави в далечния горен ъгъл на вратата.

До края на полувремето Рууд Ван Нистелрой можеше да се разпише, но от близка дистанция не уцели вратата на домакините.

В 58-ата минута Тоти излъга пазещият го Габриел Хайнце и намери Амантино Мансини, който заобиколи Касияс и пред погледа на Фабио Канаваро прати топката в мрежата на Реал.

Робен и Раул пропиляха добро положение за гол, последваха греда и пропуск на Ван Нистелрой, а четири минути преди края резервата Ройстон Дренте падна за дузпа, след като подмина Филип Мексес, но съдията Херберт Фандел остана безмълвен и победата остана за Рома.

Реваншът на Сантяго Бернабеу на 5 март ще определи кой измежду двата тима ще играе на четвъртфиналите в Шампионската лига.