Старши треньорът на Реал Мадрид Бернд Шустер остана доволен от представянето на своите момчета, въпреки че според него нулевото равенство може да е малко разочароващо, след като „белият балет” не успя да се разпише във вратата на Олимпиакос.

Немският специалист вярва, че Реал е заслужавал повече победата, след като е доминирал през по-голяма част от мача на терена в Атина, в срещата от група С на Шампионската лига.

Мадридчани на два пъти удариха гредата, а Рууд ван Нистелрой пропусна най-чистото положение в двубоя при един от рикошетите, след като топката бе разтресла гредата.

Затова Шустер имаше малко критики и повече задоволство към играта на своите.

„Ние напълно контролирахме играта в един много затворен мач и аз съм доволен от усилията на играчите ми,” заяви наставникът.

„Надявахме се да падне гол, но притежанието на топката не винаги се трансформира в попадения. Ние изгубихме две точки на място, където мисля, че заслужавахме три, защото създадохме много положения и бяхме търпеливи,” продължи Шустер. „Искаше ни се да се класираме още днес за следващата фаза. Знам, че Реал Мадрид няма победа в Гърция, но ето, че сега бяхме много близо до такава.”

Реал Мадрид продължава да е водач в група Е с осем точки и сега Шустер залага на по-добър резултат от следващия мач.

„Сега трябва да играем със същата концентрация и в Германия срещу Вердер Бремен, за да се класираме за следващия етап,” заяви той. „Не се притеснявам за пропуските. Създадохме много положения, ударихме две греди, а вратарят на Олимпиакос имаше някои добри спасявания. Техните фенове създадоха специална атмосфера и домакинството като цяло си е важен фактор за гръцките отбори, особено ако се налага в последния кръг да се търсят точки за класиране напред,” завърши Бернд Шустер.