Реал Мадрид показа, че играе трудно като гост в Шампионската лига през този сезон и не успя да отбележи гол при гостуването си на Олимпиакос. В другата среща от Група С Лацио спечели първата си победа в турнира през този сезон, побеждавайки у дома Вердер Бремен.

Реал беше по-активният отбор в двубоя в Пирея, но червено-белите домакини играха безгрешно в защита и имаха на вратата си брилянтния Антонис Никополидис.

Робиньо, Снайдер и Раул направиха пропуски за Белия балет през първата част, а Раул Браво пропусна да накаже родния си клуб, след далечен изстрел, който премина на сантиметри от вратата на Касияс.

В началото на второто полувреме Луа Луа и Дарко Ковачевич пропуснаха да отбележат за Олимпиакос, а Раул и Ван Нистелрой не успяха да вкарат за Реал.


В другия мач Лацио спечели с два гола на Томазо Роки домакинството си срещу Вердер с 2:1 и разделя второто място в групата с абсолютно еднакви показатели с гръцкия тим.

В 57-ата минута Мегни бе фаулиран в наказателното поле на бременските музиканти и хърватският рефер Иван Бебек без да се замисли показа бялата точка. Роки изпълни дузпата, като ударът му първоначално бе избит от Тим Вийзе, но голмайсторът на Лацио бе безпогрешен при добавката.

Томазо Роки отбеляза второто си попадение в мача в 68-ата минута, когато надбяга Налдо и с удар от десетина метра прати топката във вратата на гостите.

В 86-ата минута Емилсон Крибари фаулира Пер Мертезакер в наказателното поле и бе изгонен заради втори жълт картон, а Диего реализира отсъдената дузпа с удар под гредата на вратата, пазена от ветерана Марко Балота.

В последните секунди на продължението и Вердер остана с десет човека, след като голмайсторът Диего също видя жълтия цвят на картона за втори път.


Класиране в Група С

1. Реал 8 точки
2. Лацио 5
3. Олимпиакос 5
4. Вердер 3