Президентът на Професионалната футболна лига на Испания Хавиер Тебас заяви, че не вижда проблем суперзвездата на Барселона Лионел Меси да бъде аплодиран от феновете на Реал Мадрид на стадион „Сантиаго Бернабеу”, при все, че в миналото именно в дома на „балета”, играещите за каталунците Диего Армандо Марадона и Роналдиньо са получавали овации.

Както е известно, има възможност аржентинецът да подобри рекорда на играча на Атлетик Билбао Телмо Сара за най-много отбелязани голове в Примера по време на Ел Класико срещу Реал Мадрид на 25 октомври. Вече покойният футболист на баските има 251 попадения, докато Меси може да се похвали с 249.

„На този същия стадион съм виждал феновете на Реал да аплодират Марадона и Роналдиньо. Мисля, че феновете на испанския футбол умеят да оценяват постиженията на всеки играч от нашия шампионат”, започна Тебас.

„Привържениците на Реал Мадрид разбират от футбол и винаги са били разкошна публика. Те са приветствали големи звезди, защо да не го сторят и с Меси”, отбеляза шефът.

„Мисля, че Меси заслужава признание във всяка среща. Независимо от това кога ще запише постижението”, каза още Тебас.

Припомняме, че следващият шампионатен мач на каталунците е срещу Ейбар, като Меси има всички предпоставки да подобри рекорда на Сара още в него.