Символът на Барселона в последните години Шави Ернандес ще обяви това, което всички се досещаха в последните месеци - че се разделя с каталунския гранд през лятото. 35-годишният халф ще го обяви на специална пресконференция в четвъртък. 

В Испания очакват тогава той да обяви и кой ще е следващият му отбор. Не е ясно дали ще го стори, но и тази тайна не е особено добре пазена - почти 100% е сигурно, че ще играе в катарския Ал Сад. 

Там той ще играе в следващите два сезона и след това ще се заеме с националния отбор на арабската страна, като задачата му ще е да го направи боеспособен за Мондиал 2022. 

Шави ще се сбогува с публиката в събота, когато е последното домакинство на каталунците в Примера дивисион. Тогава те играят с Депортиво Ла Коруня и ще покажат спечелената титла на феновете. 

Това ще бъде неговият 506-и мач от елита на Испания и общо 765-и за Барселона. Той може да се прости по най-добрия начин с родния си клуб - освен титлата на Испания, може да вземе още Купата на Краля и Шампионската лига.