Капитанът на Барселона Шави Ернандес съобщи, че до 2-3 седмици ще вземе решение относно това къде ще продължи кариерата си. 

"До 2-3 седмици ще взема решение относно това къде ще продължа кариерата си. Все още не съм взел решение. Мога да остана в Барселона. Все пак имам договор с клуба и мога да го изпълня", сподели Шави.

Катарският Ал Сад предложи седемгодишен договор на Шави Ернандес. През първите три години от контракта Шави ще бъде част от състава на Ал Сад, но също така ще помага за развиетието на академията „Аспайър“. В този период той ще изкара и треньорски лиценз. През следващите четири години от договора Шави ще бъде посланик на катарския клуб. Не е изключена възможността Ернандес да стане старши треньор на Ал Сад, след като приключи кариерата си на футболист. Според информациите Шави ще получава по 10 милиона евро на година.

От Барселона със сигурност ще се опитат да убедят капитана да изпълни договора си с клуба и да остане на „Камп Ноу“ до лятото на 2016 година. Старши треньорът на каталунците Луис Енрике не крие желанието си да задържи Шави в състава си.

Шави Ернандес спечели 25 трофея с Барселона в кариерата си.