Полузащитникът на Барселона Шави вярва, че може да стане невъзможно за ръководителите във футбола да овладеят насилието сред феновете, което доведе до смъртта на един човек в неделя в Мадрид. 43-годишен футболен запалянко почина от нараняванията си след бой между привърженици на Атлетико Мадрид и Депортиво Ла Коруня.

Инцидентът предизвика истински шок в Испания, а Шави коментира: „Не знам, дали има начин това да бъде спряно. Не би трябвало да се позволява това да се случва. Искам да изразя съболезнованията си за семейството на загиналия.“

Шави говори пред медиите след успеха на Барселона с 1:0 над Валенсия, а в края на мача Лео Меси бе ударен с бутилка, полетяла от трибуните.

„Съперникът не ни оставяше никакви свободни пространства. Бяха агресивни, но ние също бяхме наясно как да изградим играта си“, сподели още 34-годишният футболист.

„Имахме чисти възможности, а Суарес ни каза, че при неговия гол не е имало засада, така че определено заслужавахме победата. Контролирахме играта и техните шансове бяха предимно от наши грешки“, добави още Шави.