Халфът на Барселона Шави Ернандес заяви, че предстоящото Ел Класико е сред най-важните мачове за сезона. Той добави, че това е двубоят, който вълнува цялата футболна общност.

„Всички хора са много емоционални, еуфорията е голяма. Хората очакват този мач. Нашите фенове са много обнадеждени. Те вярват, че може да победим, с колкото се може по-добра игра. Тази седмица е различна“, заяви Шави.

„Надявам се да може да покажем своята игра в този мач и да не променяме своята философия. Ние искаме да контролираме нещата, да владеем топката повече, да пресираме съперника. През годините Реал Мадрид са избирали различни тактики, но това не ни е попречило да сме главните герои на терена“, добави още футболистът.

Запитан за персоналния двубой между двамата наставници Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, Шави обясни: „Не мисля, че Моуриньо е най-добрият треньор. Но все пак, не познавам методите му на работа. Мога да коментирам единствено Пеп. Той е невероятен специалист. Футболът му е повече от ясен, умее да мотивира играчите, а това е най-важното. Гуардиола респектира само с присъствието си, ние сме горди, че той ни е треньор.“

Относно това дали е възможен финал между Барса и Реал Мадрид за Шампионската лига звездата на каталунците бе лаконичен: „И ние, и Реал сме на полуфинал, всичко може да се случи, но ще бъде липса на уважение към нашите съперници да коментираме тази тема сега.“