Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес заяви, че думите на защитника на Реал Мадрид Пепе, че Андрес Иниеста е театралничил по време на дербито между двата отбора, са без смисъл. Шави сподели още, че уважава наставника на „кралете“ Жозе Моуриньо.

„Моуриньо вярваше във философията на Барселона, дори тренираше „Б“ отбора, но сега практикува друг тип футбол. Уважаваме го, но неговият стил не прилича на нашия. Моуриньо иска да печели независимо от всичко, подобно мислене не се котира при нас“, обясни подробно Шави.

Що се отнася до това, че Пепе обвини Иниеста, че е театралничил по време на Ел Класико, Шави заяви: „Беше неприятно, защото това бе забележителен мач, а накрая обръщахме повече внимание странични неща. Имаше напрежение, това бе нормално с оглед на двубоя. Накрая се поздравихме и се прегърнахме, все пак с повечето играчи сме заедно в националния отбор на Испания. Изказванията на Пепе са излишни, те нямат смисъл. Освен това, Андрес Иниеста е един от най-уважаваните футболисти“.

„Успях да сбъдна всичките си мечти в моята кариера, а имам още много години напред. От малък мечтата ми не е да бъда носител на Златната топка. Определено има един футболист, който е над всички - това е Меси, който прави разликата във всяко едно отношение. Мисля, че Златната топка отново ще бъде дадена на Меси, независимо от всичко“, завърши Шави.