Севиля се докопа до второто място в Примера дивисион, макар и временно. Това стана след успех в 14-ия кръг над Валенсия с 2:1 на своя стадион "Рамон Санчес Писхуан". 

Този успех обаче не дойде никак лесно. Андалусийците откриха след автогол на Есекиел Гарай в началото на втората част, но Мунир ел Хадади изравни за "прилепите" в 65-та минута. Четвърт час преди края обаче Николас Пареха отбеляза попадението на успеха и с това изкачи тима си, поне за 24 часа, на второто място. 

Преди почивката положенията за гол бяха малко. Пабло Сарабия и Виктор Витоло имаха своите шансове за Севиля, но не бяха точни. Нани на два пъти и Дани Парехо не успяха да реализират шансовете за Валенсия и така полувремето приключи без отбелязани попадения. 

Затова драмата остана за втората част. В 53-та минута резултатът беше открит, когато Виктор Витоло проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Есекиел Гарай не се намеси подобаващо и си мушна топката в мрежата - 1:0 за домакините. 

Но гостите намериха отговор на това попадение. В 65-та минута Жоао Кансело изведе страхотно играещият под наем от Барселона Мунир ел Хадади зад защитата и той прониза стража на противника за 1:1. 

Домакините обаче не бяха казали последната си дума. Четвърт час преди края след един корнер топката беше изчистена към границата на наказателното поле, където беше Николас Пареха. Той стреля, а вратарят на Валенсия не можа да реагира - 2:1 за Севиля. 

В последните секунди на двубоя грешникът за "прилепите" Гарай можеше да изкупи греха си и да донесе равенството с удара си, който обаче беше отразен с вещина от стража на Севиля и резултатът се запази. 

Така андалусийците събраха 27 точки, с една повече от Барселона, който обаче в неделя има тежко гостуване на Реал Сосиедад. Валенсия пък продължава да е опасно близо до зоната на изпадащите, като със своите скромни 11 точки е само на две над последния под чертата Хихон.