Ювентус е осминафиналист след измъчена победа с пълен обрат над Севиля в Испания с 3:1. Но в този мач дейно участие взе и съдията Марк Клатънбърг, който изгони пресилено Фран Васкес от домакините преди почивката, а в края на полувремето даде и дузпа, която андалусийците дълго оспорваха, но която Клаудио Маркизио реализира. 

В края Леонардо Бонучи и Марио Манджукич оформиха успеха на "бианконерите" и ги прати напред в турнира, докато севилци ще спорят директно с Лион за второто място в групата. До този развой се стигна след победата на французите с 1:0 като гости на водения от Ивайло Петев Динамо Загреб. 

Българинът и хърватският му отбор пък се простиха с абсолютно всички шансове за каквото и да било положително в този турнир и след пет загуби и без отбелязан гол отпадат безславно. В последния кръг срещу Юве ще се надяват поне да променят малко негативната статистика. 

Иначе първата част на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Испания беше изпъстрена с емоции и красиви моменти. Домакините започнаха много активно и буквално скриха топката на именития си съперник в началото. Те атакуваха масирано и след само 9 минути игра поведоха в резултата. 

Тогава след един корнер топката стигна до Николас Пареха след изчистване пред наказателното поле и той без забавяне изстреля топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата за 1:0. 

В тези минути андалусийците летяха по терена и създаваха по-интересните ситуации. Серхио Ескудеро изпусна страхотен шанс да удвои в 17-та минута, а в 25-та минута и Лусиано Вието не беше точен от страхотна позиция. 

Едва малко след това "старата госпожа" се посъбуди и отговори с удар на Марио Манджукич в 28-та минута, но топката мина близо до дясната греда и излезе в аут. От този момент нататък пък именно италианците поеха инициативата. 

В 35-та минута Сами Кедира не можа да се разпише от изгодно положение, като ударът му мина на сантиметри встрани от вратата, а малко след това дойде и първият преломен момент в мача. 

В 36-та минута Франко Васкес получи леко пресилен втори жълт картон за нарушение в центъра, което определено можеше и да не бъде декорирано, но реферът Марк Клатънбърг прецени, че трябва да го направи и да остави испанците десетима на терена. 

И въпреки това те продължиха да стоят като равен с равен с именития си опонент. Така се стигна до продължението на първата част, когато дойде второто дискусионно положение. Тогава Габриел Меркадо задържа за фланелката Леонардо Бонучи при един корнер в наказателното поле. 

Италианецът се строполи като подкосен от картечен откос на терена и реферът посочи без колебание бялата точка. Такива единоборства се случват постоянно при подобни статични положения, но този път той прецени, че има достатъчно основания да даде дузпа, която Клаудио Маркизио реализира, макар вратарят Серхио Рико да докосна топката. 

Севилци бяха бесни, публиката освиркваше английския рефер, а наставникът Хорхе Сампаоли не можеше да си намери място от яд около тъчлинията. Но домакините нямаше какво да направят и трябваше да се оттеглят на почивка при равенство и с човек по-малко. 

Това предопредели и нажежената до червено обстановка и в началото на втората част. Наставникът им Сампаоли не спираше да беснее в зоната си, а след поредното спорно решение на Клатънбърг беше и изгонен на трибуните, което отприщи още една много мощна вълна от освирквания, псувни и зрелищни обиди към англичанина. 

Иначе в тези моменти "бианконерите" атакуваха повече, но рядко стигаха до чисти положения. Едно такова беше в 61-та минута, когато Миралем Пянич стреля от около 20 метра, но Серхио Рико изби с мъка и предотврати гола. 

Постепенно играта се поизравни, а и севилци се прибраха назад да опазят поне точката, която и на теория им осигуряваше мястото в следващата фаза. Торинци опитваха предимно удари от далечно разстояние, а и рядко бяха допускани до удобна стрелкова позиция от противниковата отбрана. 

Маркизио и Куадрадо опитваха да затруднят защитата на Севиля, но без особен успех. Лусиано Вието пък имаше шанс за испанския тим при една контра, когато се откъсна зад защитата, но постепенно беше застигнат от Бонучи и всичко свърши в тази ситуация. 

Мачът беше решен в 84-та минута. Тогава Дани Алвес центрира отдясно, защитник на Севиля изби и топката стигна до Леонардо Бонучи на границата на наказателното поле. Той изстреля истински снаряд по земя, топката мина на милиметри от ръката на Рико и влетя в мрежата му - 2:1 за Юве. 

Въпреки огромния натиск на андалусийците в последните минути и пропуските им, повече попадения за тях не паднаха и "старата госпожа" се прибра с трите точки. Успехът беше подпечатан и с трети гол, дело на Марио Манджукич, при който останаха и съмнения за засада. Хърватинът пое топката в половината на противника, напредна и заби топката в мрежата за 3:1. 

Така италианците се класираха на осминафиналите, а Севиля и Лион ще решат в последния кръг в директен сблъсък във Франция кой ще е вторият тим от тази група в следващата фаза. 

Такава развръзка стана възможна след измъчения успех с 1:0 на "хлапетата" в Хърватия с 1:0. Александър Лаказет наказа Петев и компания с късен гол, малко повече от четвърт час преди края и така Динамо отпадна от всякакви евротурнири. 

Ако бяха победили, "модрите" можеха да се надяват на място поне в Лига Европа напролет. И затова тръгнаха напред от самото начало, но пък по-чистите положения бяха за французите. Лаказет изпусна невероятен шанс в 12-та минута, а Жордан Фери тресна гредата в 29-та. 

Едно от малкото положения за Динамо изпусна Марио Ситум, чийто удар мина на сантиметри от лявата греда. Така преди почивката голове не паднаха и цялата развръзка остана за второто полувреме. 

Матийо Валбуена и Жордан Фери направиха няколко пропуска за "хлапетата", но натискът им просто нямаше как да не даде резултат. И това се случи най-после в 72-та минута, когато Рафаел подаде на Александър Лаказет на празна врата и той този път нямаше как да пропусне - 1:0. 

В крайна сметка този гол се оказа последен в мача и така Лион взе важните три точки и запази шансове да се класира. За да го направи, трябва да победи с минимум 2:1 или с над два гола разлика Севиля в последния кръг у дома на "Люмиер". Динамо пък ще играе за честта си с Юве и ще се надява поне на първи гол и първа точка този сезон в Шампионската лига.