Отборът на Севиля се наложи по категоричен начин над Кордоба с 3:0 в среща от 23-я кръг на Ла Лига. Домакините имаха подчертано превъзходство през всичките 90 минути на мача, а попаденията бяха дело на Краковяк, Карлос Бака и Висенте Иборра.

Севиля поведе след 38 минути игра. Краковяк получи добро подаване, след като бе на чудесна позиция и се разписа за 1:0. Минута преди края на редовното време на първата част Виктор Витоло пусна пас към Карлос Бака, а той с хубав удар покачи на 2:0.

Така при комфортен аванс в полза на домакините, двата състава се оттеглиха на почивка. А след подновяването на играта, Кордоба се озова в още по-неприятна ситуация. Патрик Енкенг получи директен червен картон, заради опасно влизане в краката на съперник.

Малко след това Хосе Антонио Рейес можеше да направи аванса на своя състав класически, но опитът му не се оказа сполучлив.

Числовото равновесие на терена бе възстановено в 73-ата минута, когато Краковяк, авторът на първото попадение за Севиля, трябваше да напусне игра. Той получи директен червен картон, след опасно влизане.

Случилото се обаче не смути в голяма степен домакините, които вкараха и трети гол в 76-ата минута и така сложиха окончателно точка на спора. Висенте Иборра получи великолепен пас, овладя добре топката и се отчете с хубаво попадение за 3:0.

До края на редовното време мачът се доиграваше, а със спечелените три точки Севиля е на 4-о място с 45 точки. Кордоба е 18-и, в зоната на изпадащите, с 19.