Отборът на Хетафе успя да стигне до трите точки срещу Севиля в мач от 22-я кръг на испанската Примера дивисион. Хетафе победи с 2:1 с гол в 85-ата минута и излезе на 14-то място във временното класиране с 23 точки. Севиля пък държи четвъртата позиция в Испания с 42 точки в актива си.

Хетафе поведе с гол на Васкес от дузпа в 29-ата минута, а Севиля изравни в 66-ата чрез поляка Кричовяк.

Домакините от Хетафе стигнаха да първа възможност за попадение още в седмата минута. Алваро Васкес овладя добре в наказателното поле и стреля, но вратарят на Севиля Серхио Роко направи страхотно спасяване.

В 15-ата пък Севиля бе близо до това да открие резултата, след като Висенте Ибора получи в наказателното поле и стреля веднага, но топката прелетя край лявата греда.

източник: БГНЕС

Домакините получиха правото да изпълят дузпа в 29-ата минута, след като Диого Фигерас фаулира съперник и главният съдия отсъди изпълнение на 11-метров наказателен удар. Алваро Васкес бе точен от бялата точка за 1:0 в полза на Хетафе.

Резултатът се запази 1:0 и до почивката, а гостите успяха да изравнят в 66-ата минута с гол на поляка Гжегож Крячовяк, който отправи удар от далеч и намери дясната част на вратата на Хетафе за 1:1.

Домакините опитаха да си върнат преднинта, като в 81-ата Диего Кастро стреля от границата на наказателното поле, но удари дясната греда, а пет минути по-късно оново не успя да порази вратата на Севиля. В следващия момент обаче това направи 28-годишният полузащитник Педро Леон, който успя да вкара за 2:1 в 85-ата минута и с това донесе победата на своя тим.