Севиля се наложи над Райо Валекано с 2:1 в Мадрид на „Вайекас“ при срещата им от 23-ия кръг в испанската Ла Лига и записа четвърта победа от началото на сезона. Юсеф Ен Несири (19) даде аванс на андалусци, а Иси Паласон (29) изравни за "пчеличките". Мароканският нападател Ен Несири (45) вкара втория си гол в края на първото полувреме и донесе трите точки на гостите.

Двубоят започна с натиск от страна на Севиля. В 19-ата минута Юсеф Ен Несири се възползва от грешка в отбраната на Райо и с първото си докосване прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да изведе своя тим напред в резултата.

Райо Валекано успя да отговори в 29-ата минута, когато след многоходова атака, Алфонсо Еспино центрира в наказателното поле на Севиля, където Иси Паласон стреля от воле, не оставяйки никакви шансове на Орян Ниланд да отрази.

Севиля успя отново да поведе в 45-ата минута, когато Ниланд даде началото на контраатака за своя тим. Исаак Ромеро напредна през центъра и отклони за Ен Несири, който с едно докосване прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да изведе своя тим напред в резултата.

През второто полувреме Райо Валекано бе по-активният тим, като имаше и добри положения, но нито едно не успя да застраши сериозно вратата на Севиля.

След този успех Севиля събра 20 точки в актива си, като се изкачи до 15-то място в класирането, докато Райо Валекано е на 13-та позиция с 24 пункта.