Мечтите на играчите на Севиля и следващия сезон да се подвизават в Шампионската лига претърпяха тежък удар. Това стана в гостуването на Реал Сосиедад, което андалусийците загубиха с 1:3. 

Така те вече са три мача поред без победа, което ги отдалечи драматично от четворката. Утешаващото за южняците е, че има още много мачове до края на сезона и ще имат възможност все пак да наваксат. 

Иначе на "Аноета" домакините играха много по-добре и съвсем заслужено изковаха трите точки. След няколко пропуска в самото начало на Аднан Янузай, баските откриха в 17-та минута. Тогава Иниго Мартинес надскочи защитата на съперника при един корнер и с глава откри резултата. 

До почивката домакините имаха повечето чисти ситуации, но пропуските следваха един след друг. Серхио Каналес можеше да удвои в 29-та минута, но в последния момент стражът се намеси перфектно. 

И тази аристократичност на Сосиедад беше наказана в последния момент преди почивката. В 44-та минута Уисам Бен Йедер стигна до една свободна топка в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл направи 1:1. 

При този резултат дойде и почивката, а втората част започна доста по-равностойно. Но постоянството на Реал Сосиедад даде резултат четвърт час преди края. Микел Оярсабал намери Игор Елорса в наказателното поле на чиста позиция и той стреля покрай вратаря за 2:1. 

Всичко в този мач беше решено в последната минута. Тогава авторът на първия гол Иниго Мартинес се прояви като асистент към Карлос Вела и мексиканецът с безпощаден шут оформи крайното 3:1. 

Така Сосиедад събра 23 точки на осмата позиция, докато Севиля остава на петата позиция с 29 точки и засега е на две зад четвъртия Реал Мадрид, който обаче е с два мача по-малко към момента.