Атлетико Мадрид се нуждаеше от късен обрат срещу Реал Сосиедад, за да стигне до победата от 0:1 до 2:1 в двубоя на „Уанда Метрополитано“ от 14-ия кръг на Примера дивисион.

Пред Кевин Гамейро се откри отлична възможност още в 9-та минута, но той пропусна да реализира.

Реал Сосиедад отговори в 14-та минута, когато Чаби Прието открадна топката от Томас Пертей и изведе Уилиан Жозе сам срещу Ян Облак, но след удара на бразилеца топката излезе в аут.

Ян Облак направи решаващо спасяване в 18-та минута след удара на Чаби Прието.

Оярасабал пропусна да вкара в 20-та минута. Той се забави и топката му бе отнета от Филипе Луис.

Съдията Латре свири дузпа за Реал Сосиедад в 28-та минута за нарушение на Ян Облак срещу Микел Оярсабала.

Именно Уилиан Жозе реализира наказателния удар в 29-та минута, с който Реал Сосиедад поведе в резултата.

Херонимо Руи направи много добро спасяване в 36-та минута, след като отрази удар на Кореа. Габи направи нов пропуск в 37-та минута, а Руи се отличи с ново спасяване в 38-та минута, когато отрази нов удар на Кореа.

Атлетико Мадрид започна силно и второто полувреме. В 49-та минута Коке подаде към Кореа, който излезе сам срещу Руи, но от един метър стреля над напречната греда в аут.

Гол на Саул Нигес не бе зачетен в 52-та минута заради засада.

Атлетико Мадрид успя да изравни резултата в 63-та минута, когато Саул Нигес центрира на втора греда в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Филипе Луис овладя топката, финтира защитник и вкара топката във вратата на Херонимо Руи.

Пред Чаби Прието се откри отлична възможност в 67-та минута, но ударът му бе неточен в аут.

Херонимо Руи направи решаващо спасяване в 72-та минута след удар на Антоан Гризман.

Руи направи ново спасяване в 75-та минута, когато хвана удара на Фернандо Торес.

След центриране в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 78-та минута, Сурутуса бе оставен непокрит и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Саул Нигес отправи хубав удар в 80-та минута, но Руи бе на място и спаси. Пред Антоан Гризман се откри възможност в 81-та минута, но стреля неточно в аут.

Уилиан Жозе стреля от малък ъгъл в 82-та минута, но Гризман го затвори и от крака на французина топката премина над напречната греда и излезе в корнер.

Атлетико Мадрид стигна до победата в 88-та минута, когато Коке центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Саул свали с глава към Гризман, който вкара в опразнената врата.

Атлетико Мадрид събра актив от 30 точки, докато Реал Сосиедад остана с 19 точки.