Севиля допусна минимална загуба с 1:2 при домакинството си на Майорка в мач-реванш от осминафиналите на турнира за Купата на Краля. Поражението обаче не повлия на крайния изход от двата сблъсъка между двата тима, след като в първия мача Севиля попиля своя противник с 5:0. Така с общ резултат 6:2 Севиля намери място на четвъртфиналите в турнира.

На четвъртфиналите Севиля ще мери сили срещу победителя от двойката Сарагоса – Леванте.

Домакините поведоха в резултата още в 22-ата минута на срещата, но с два бързи гола в началото на второто полувреме, гостите от Майорка успяха да обърнат нещата в своя полза.

Седем минути след подновяването на играта след почивката, Брандон бе точен за Майорка, с което изравни резултата. Само четири минути по-късно – в 56-ата, гостите съумяха да реализират ново попадение, с което изцяло обърнаха развоя на събитията на терена. Вторият гол, който в крайна сметка се оказа и победен бе дело на Алфаро.

По-късно тази вечер ще се изиграят и останалите два мача от този етап – Реал Мадрид – Селта Виго и Сарагоса - Леванте. Освен Севиля, за четвъртфиналите вече се класираха отборите на Валенсия и Малага.