Носителят на трофея от Лига Европа Севиля излезе начело на класирането в Примера дивисион, макар и временно. Андалусийците победиха с 3:1 като гости новака Кордоба и изпревариха всички тимове, преди изиграването на останалите двубои от четвъртия кръг. 

Звездите Карлос Бака и Стефан Мбиа направиха 2:0 за гостите, но Борха Гарсия намали малко преди края. Интригата обаче приключи след още един гол на Карлос Бака в самия край от дузпа и така тимът му е първи, макар и за кратко. 

Мачът мина под диктовката на севилци. Те очаквано поведоха след само осем минути игра, когато Алеис Видал намери перфектно Карлос Бака в наказателното поле и колумбиецът с плътен хубав удар откри резултата. 

След това последваха доста положения пред вратата на домакините, но Видал, Гжегож Криховяк и Бака не бяха точни. Борха и Абел Гомес Морено пък пропиляха малкото шансове за домакините да изравнят. 

Така се стигна до 72-та минута, когато на практика всичко в този мач приключи. Тогава Стефан Мбиа с глава направи 2:0, след като засече прекрасно подаване на Денис Суарес и след това домакините нямаше какво много да направят. 

Те все пак стигнаха до почетно попадение. В 83-та минута Борха Гарсия с хубаво изпълнение прониза мрежата на андалусийците, възползвайки се от хубавото подаване на Федерико Картабия. 

Но това не беше всичко в мача. В последните минути на редовното време Александър Пантич от състава на домакините направи глупав и груб фаул в наказателното поле, а след забавянето около изпълнението на дузпата в 88-та минута Карлос Бака оформи крайното 3:1. 

Така андалусийците събраха 10 точки и временно са на върха. Кордоба пък продължава да търси първата си победа този сезон и остава със скромните две точки малко над чертата на изпадащите.