Смятаният за един от аутсайдерите в испанския шампионат Алмерия постигна изненадваща победа срещу бойкия Реал Сосиедад, при това на "Аноета". Там по-рано през сезона глава преклони европейският клубен шампион Реал Мадрид, но едва спасилият се от изпадане миналия сезон тим надделя с 2:1. 

Гостите доиграха мача с човек по-малко на терена, след като  в 79-а минута Себастиан Дубарбиер получи втори жълт картон. Старши треньорът на Алмерия Франсиско Родригес също беше изгонен заради протести срещу съдийските решения след попадението на  домакините в 85-а минута.

Тези неприятности в края обаче не се отразиха фатално на гостуващия отбор и той поднесе една от най-големите изненади на четвъртия кръг в Примера дивисион, поне към този момент. 

Иначе Алмерия поведе с резултата след половин час игра, след като Алберто де ла Бея си отбеляза автогол. В 51-та Мауро дос Сантос направи 2:0 и хвърли в шок феновете на домакините, които едва ли са очаквали подобен развой. 

След това се стигна до изгонването на Дубарбиер 11 минути преди края, а в 85-а минута  Чочи Кастро върна един гол за домакините. Играчите на Реал Сосиедад се хвърлиха в бесни атаки и можеха да стигнат и до равенството, след като в 89-а минута Рубен Пардо уцели гредата след пряк свободен удар. 

Напречния стълб треснаха и играчите на гостите, но това се случи още при резултат 0:0. Така след победата Алмерия се изкачи на девето място в  класирането с 5 точки актив от четири мача, а Реал Сосиедад е на 12-а позиция с 4 точки и разочарова след паузата за националните отбори.